Boala Peyronie, cunoscută de asemenea, sub denumirea de Boala Peyronie sau inflamația cronică a tunicii albuginea a corpilor cavernoși, este o boală cu dezvoltarea de plăci fibroase calcificate a penisului. Aceasta afectează 5% dintre bărbați.
Boala poate provoca durere, deformare a penisului, efectul clepsidră și curbura anormală a penisului în erecție datorită inflamației cronice a tunicii albuginea. În mod greșit se crede că boala Peyronie implică întotdeauna curbura penisului.
Diagnosticul precoce este extrem de important. Zilele pot face o diferență. Folosirea suplimentelor, ca parte a tratamentului bolii Peyronie poate fi sprijin, dar nu rezolvă problema.
De multe ori țesutul cicatrizat determină deformarea sau scurtarea, mai degrabă decât îndoirea. Condiția poate face, de asemenea, actul sexual dureros și dificil până la progresarea bolii, care va duce la atrofie. Aproape 25% dintre pacienții care vin pentru un implant protetic au o formă de indurație plastică a penisului.
Vârsta medie a pacientului este de 58 de ani. 10% au o forma ușoară, un alt 10% moderată, iar 80% au o forma severă a bolii Peyronie. Este o afecțiune mai frecventă decât se crede. Cu siguranță este legată de diabet, care creează leziuni endoteliale și apoi fibroza corpilor cavernoși și afectează activitatea sexuală „viguroasă“.
Ionoforeza, undele de șoc și terapia cu laser de joasă frecvență au valoarea lor în cazuri selectate.

Dispozitivul de vid este o utilizare excelentă atât în prevenirea, cât și în menținerea rezultatului după intervenție.

Dispozitivul de vid este un dispozitiv mecanic care exploatează principiul vidului creat de o pompă de aspirație pentru a induce o acțiune de întindere a structurilor penisului (musculatura netedă și tunica albuginea) și de rechemare a sângelui în corpii cavernoși, inclusiv pentru scopul de a induce o erecție.
Dispozitivul constă în principal dintr-un cilindru mare de silicon, cu un adaptor adecvat, în interiorul căruia se introduce penisul flasc al pacientului și o pompă de aspirație (electrică sau manuală) conectată la cilindru să aspire aerul pentru a crea o presiune negativă de până la 450 mmHg. Timpul de menținere și gestionarea vidului vor fi sugerate în faza de reabilitare în conformitate cu patologia prezentă. Dispozitivul de vid poate fi utilizat în tratamentul formelor de disfuncție erectilă ca o alternativă
pentru tratamentele de prima linie.
Există și alte condiții patologice care pot fi tratate cu utilizarea dispozitivului de vid: este vorba despre situațiile în care penisul poate suferi o retragere sau scurtare, cum ar fi, de exemplu, scurtarea penisului, care poate apărea după o prostatectomie radicală. In acest caz, stretching-ul penian asociat oxigenării corpurilor cavernoase a penisului poate preveni contracția care apare la pierderea erecției, în anticiparea poziționării unui implant protetic al penisului.
Pe baza aceluiași principiu, în cazul scurtării datorate bolii Peyronie, operația cu dispozitiv de vid poate ajuta la încetinirea retragerii prin scurtarea tunicii albuginea caracteristică acestei boli.

Share on FacebookShare on Google+Email this to someonePrint this page