Implant a protezei peniene hidraulice cu trei componente
Tehnică chirurgicală minim invazivă, cu acces pubian
Utilizând tehnica minim-invazivă, putem implanta toate componentele protezei hidraulice cu trei componente printr-o incizie de 2 cm la baza penisului.

Procedura poate fi efectuată în condiții de siguranță sub anestezie generală, spinală sau locală în mai puțin de 25 de minute
.
In mod normal, pacienții pot relua activitatea sexuală după 4 până la 6 săptămâni.

Descrierea tehnicii
După trihotomia efectuată strict în sala de operație, pielea este curățată și dezinfectată timp de 10 minute cu o soluție de iodiopovidone și se administrează Cefazolin intravenos. Primul pas este inducerea unei erecții hidraulice artificial prin injectarea în interiorul cavernos a soluției fiziologice 0,9%.

Această manevră permite identificarea posibilelor patologii care necesită corecție (de ex. curburi sau deformare „în formă de clepsidră“ ale penisului), de asemenea, determină dilatarea corpilor cavernoși și facilitează identificarea nervului dorsal, pentru aplicarea, în partea laterală a acestuia a suturilor.
Timpul mediu pentru a finaliza operația de implant a fost de 25 de minute, comparativ cu 50 de minute necesare pentru tehnica penis-scrot în beneficiul durerii postoperatorii, care este aproape inexistentă, iar riscul de infectare scade considerabil și este aproape egal cu zero procente, deoarece nu se folosește cateter pentru vezica urinară și datorită necontaminării pielii scrotului mult mai predispuse la localizări bacteriene în ceea ce privește regiunea pubiană.
Accesul în corporotomie și în implantul de pompa de activare este atât de minim-invaziv, încât reduce drastic apariția hematoamelor și acumulări de ser care, chiar dacă sunt prezente, sunt eliminate cu ajutorul drenajului rămas în scrot pentru aproximativ 24/48 de ore după operație.

Ultima considerație este că accesul pubian permite un acces mai ușor și comod la inelul inghinal extern pentru poziționarea rezervorului atât în poziție para vezicală, cât și ectopică peste fascia transversalis.

Reducerea disconfortului după intervenția chirurgicală și capacitatea de a gestiona scrotul aproape imediat, permite pacientului să activeze sistemul hidraulic deja după 7 zile de chirurgie și relua activitatea sexuală după o lună de la operație. Ultima informație joacă un rol esențial în exploatarea întregului potențial al noului model LGX al AMS. De fapt, acest dispozitiv permite penisului să câștige, cu timpul, cel puțin 2 cm în lungime și 2 cm în lățime. Cu cât mai repede este activată proteza, cu atât mai mică va fi probabilitatea de formare imediată a pseudocapsulei corpilor cavernoși care ar inhiba această alungire.
După operație se administrează o singură doză de gentamicină și zece zile de tratament cu cefazolin. Putem concluziona că tehnica chirurgicală este foarte rapidă, sigură, iar rezultatul estetic este garantat cu o incizie mică de piele de doar 2,5 cm.
Atenție, conține fotografii cu descrierea intervențiilor chirurgicale
Implantul protezei peniene hidraulice cu trei componente
Accesul se realizează printr-o incizie în piele de 2,5 cm în zona pubiană
Printr-o disecție grosieră cu degetul se deschide fascia Colles și sunt izolați corpii cavernoși bilaterali.
Pe corpii cavernoși sunt poziționate patru puncte de suspensie, câte două pe fiecare parte, în acid poliglicolic 2/0, care vor fi folosite mai târziu pentru a închide corporotomiile.
In acest moment sunt efectuate două corporotomii minime bilaterale de 1,5 cm fiecare astfel încât să permită trecerea cilindrilor protetici.
Folosind doar introducătorul Furlow pentru a menține țesutul erectil reziduu, corpii cavernoși sunt dilatați și măsurați proximal și distal.
Folosind un specul nazal de 8 cm creăm spațiul paravezical pentru rezervorul plat (Conceal umplut cu 100 ml de soluție fiziologică), pe partea posterioară a fasciei transversalis, mișcându-ne de sus în jos, prin inelul inghinal extern care este perforat.
Apoi sunt implantați cilindrii protetici și se efectuează proba hidraulică care va demonstra dacă aceștia funcționează corect și dacă sunt poziționați corect
Se închid bilateral corporotomiile cu ajutorul punctelor de suspensie poziționate anterior
Din nou, speculul nazal este folosit pentru a dezvolta un „pouch subdartoic“, într-o porțiune a scrotului pentru amplasarea pompei sistemului hidraulic
Se conectează conductele sistemului de protezare și se lasă în interior un drenaj Jackson-Pratt pentru aproximativ 24-48 de ore, în cele din urmă se închide pielea cu suturi

Share on FacebookShare on Google+Email this to someonePrint this page